logo

Ljus i oktobermšrkerMedverkande på scen

Föreställningen hade tre mångsidiga medverkande som tidigare arbetat tillsammans i flera olika uppsättningar. De växlade mellan skilda karaktärer beroende vems historia och livsöde som berättades och gestaltades; flykting, mottagare i hamn, skeppare, polis, nazistsympatisör, barn, vuxen, kabaréartist…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elin J Kortesalmi

Elin har mött Helsingborgspubliken åtskilliga gånger genom uppsättningar på stadsteatern. Första gången var i musikalen ”Sluka mig”. Hon medverkade efter det i kabarén ”Sundsutsikt sökes” som för något år sedan kom tillbaka som soppteater. I de två julkabaréerna 2011 och 2012 på foajéscen fick Elin bland annat i sin roll som ”Gympa-Elin” översvallande respons. Andra föreställningar på Helsingborgs stadsteater har varit ”Bröllopsfeber” och ”Ginger & Freds påtvingade möte” som gavs som uppskattad soppteater.

Spelåret hösten 2014/våren 1015 medverkar Elin i musikalen Chicago på Stockholms stadsteater i rollen som Annie, hon är även sand in för Lisa Nilsson i huvudrollen. På Oscarsteatern i Stockholm har Elin medverkat i flera långkörare som ”Singin´in the rain”, ”My fair lady” och ”Victor, Victoria”. På Operan i Göteborg hade hon rollen som Val i ”A chorus line” och på Dramaten fick hon uppdraget som regiassistent i Pirandellos ”Två herrars tjänare” med bl a Morgan Alling.  Dessutom är Elin Kortesalmi diplomerad massageterapeut och friskvårdskonsult.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Henrik Valentin

Henrik, som är uppvuxen i Helsingborg, har skrivit en rad böcker, bland annat romanen ”Ödelagd” med den nyutkomnna uppföljaren ”Motpart” samt och krönike-samlingarna ”Om lusten att trädgårdera” och Tick tack tiden består”.  Som månadskrönikör kåserade han under flera år i Radio Kristianstad. Även i andra stationer och i riksradion har han gjort sin röst hörd.

Bland hans pjäser blev till exempel ”Blombergs franska försök” en stor succé på Klara Soppteater vid Stockholms stadsteater där den spelades till och från under fem år med bl a Pia Johansson. Den har satts upp av olika teatergrupper och länsteatrar. Henrik har skrivit och även själv medverkat i flera olika uppsättningar på Helsingborg stadsteater som ”Sundsutsikt sökes” och julkabaréerna på foajéscenen både 2011 och 2012. Han var med och förvandlade H55-paviljongen på Parapeten till en teaterscen för sin föreställning ”Hustrur vid havet” med Beatrice Järås och Jan-Erik Sääf. Vid sidan av sitt skapande som författare och dramatiker har Henrik Valentin också gjort stora installationer på Sofiero och Fredriksdal och hans trädgård på Österlen är flitigt omskriven och syntes våren 2013 i TV8s program Trädgårdstoppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan Ohlsson

Det finns knappast någon musikgenre som är främmande för Johan Ohlsson. Han växlar obehindrat mellan swing, jazz, visa, pop, tango, balkan och musikal. Att han trakterar både piano och dragspel ökar mångsidigheten. Bland de orkestrar och band som han oftast medverkar i kan man framförallt nämna ”Östblocket”.  Under vintern och våren 2013 gjorde han ett franskt program med Anna Lena Brundin och Jan Sigurd.

Som teatermusiker och kompositör har Johan synts och hörts på Malmö Opera ibland annat ”Träskoprinsessan” och dansföreställningen ”Working man” och hos flera fria teatergrupper i Skåne.  Helsingborgspubliken har mött honom på stadsteatern i kabaréerna ”Sundsutsikt sökes”, ”Ingen tid för julefrid” och ”Jul igen. Och igen!” samt några olika sopprogram. Johan är ursprungligen från Helsingborg där han lade grunden till sitt musikaliska utövande.

Ljus i oktobermörker är en sida från
Comedie Compagniet/Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@comediecompagniet.se

Copyright LogicAlley-2013 | Admin