logo

Ljus i oktobermšrkerInneboende dramatik

”Ljus i oktobermörker” kan rubriceras som musikalisk berättarteater. De historier och de händelser som lyfts fram på scenen är starka och har en inneboende dramatik som inte behöver ytterligare gestaltning. Henrik Valentins texter utgår till allra största del från dokumenterade uttalanden och rapporter samt gjorda intervjuer. Ett manifest från ett av dåtidens riksdagspartier som innehåller klart antisemitiska punkter talar till exempel för sig själv utan att man behöver servera det med ytterligare åthävor.

Föreställningen gavs både offentligt för allmänheten och som skolföreställning för gymnasieungdomar i Teatersalen på Dunkers Kulturhus. Att föreställningen dessutom var kopplad till visningar av utställningen ”På gränsen” i Dunkers kulturhus innebar en klar poäng. Entrén till den utställningen ingick i biljettpriset till föreställningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinnesstenen med motiv från mottagandet visar precis det som föreställningen bland annat kommer att handla om. Stenen står framför rådhuset i Helsingborg.

Ljus i oktobermörker är en sida från
Comedie Compagniet/Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@comediecompagniet.se

Copyright LogicAlley-2013 | Admin