logo

Föredrag 8 januari

Det gestaltande föredraget är baserat på den musikaliska berättarteatern ”Ljus i oktobermörker” som gavs på Dunkers Kulturhus i oktober 2013. Nu närmar vi oss den 5 maj 1945, dvs för 70 år sedan, då den tyska ockupationsmakten kapitulerade i Danmark. Den 6 maj anordnades ett stort fackeltåg i Helsingborg längs Drottninggatan ut till Viadukten där ett stort bål tändes som en hälsning till det befriade och åter upplysta Danmark.

Henrik Valentins föredrag handlar även om den historiskt föga uppmärksammade tiden då flyktingarna uppehöll sig i Sverige. Ett stort antal återvände den 28 maj då danska myndigheter nödtorftigt hade förberett mottagandet. För många flyktingar blev den första tiden smärtsam efter återvändandet.

måndag / 150105

Stängd för kommentarer.

Ljus i oktobermörker är en sida från
Comedie Compagniet/Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@comediecompagniet.se

Copyright LogicAlley-2013 | Admin