logo

Gestaltande föredrag om flykt

Utifrån en del av materialet i den musikaliska berättarteatern ”Ljus i oktobermörker” och med tillägg av nytt kommer Henrik Valentin att ha några föredrag under vintern/våren 2015.

Först ut är Kulturskolan i Höganäs där detta föredrag ingår som ett led i skolans faktainsamling inför de aktiviteter som ska genomföras under första veckan i maj, ”Fredsveckan”, till 70-årsminnet av freden efter Andra Världskriget.

Föredragen tar sin början med tiden för den tyska invasionen av Danmark, sedan Gestapos förföljelse av de danska judarna och deras flykt över till Sverige i oktober 1943. Mottagandet  längs den skånska kusten lyfts fram där Helsingborg och Höganäs var  de orter som tog emot ett stort antal flyktingar. Flyktingarnas uppehåll och vistelse i Sverige har man knappast hört något om och det uppmärksammar Henrik Valentin liksom hur återvändandet gick till. Många av flyktingarna kom tillbaka till Danmark och fick börja om från start med bostad och arbete. Andra hade haft turen att få sin bostad bevarade och bevakad.

Torsdagen den 8 januari kl 19.00 Tivolihuset i Höganäs. Fri entré.

tisdag / 141230

Stängd för kommentarer.

Ljus i oktobermörker är en sida från
Comedie Compagniet/Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@comediecompagniet.se

Copyright LogicAlley-2013 | Admin